MUUVI 2002 voittajat

22.5.2003

Palkintojenjako VR:n Makasiineillä 22.5.2003

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jo perinteeksi muodostunut MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt 11. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2002 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö. Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 61 kilpailuun toimitettua videota.

MUUVIn tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Kultainen MUUVI
Kotiteollisuus:
Rakastaa/Ei rakasta
Ohjaaja: Pete Veijalainen

Hopeinen MUUVI
The Crash: Star
Ohjaaja: Tommi Pietiläinen

Pronssinen MUUVI
Lab: Beat The Boys
Ohjaaja: Miikka Lommi

Yleisöäänestyksen voittaja
The Rasmus: In The Shadows Ohjaaja: Finn Andersson

Tuomaristo

Tuomaristoon kuului elokuva- ja musiikkialan ammattilaisia sekä kriitikoita seuraavasti: Kalle Chydenius, Antti Eerola, Juhani Kansi, Roope Lehtinen, Aleksi Mäkelä, Njassa, Anna Vartiainen ja Tommi Kyyrä.

Muuvit Subtv:ssä

MUUVI palkintojenjaosta nähdään taltiointi Subtv:ssä
lauantaina 24.5. klo 21.00
uusinta sunnuntaina 25.5. klo 14.15.

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050 /Kati Wolff ja Tommi Kyyrä, Kati.wolff@ifpi.fi, tommi.kyyra@ifpi.fi.