MUUVI 2001 voittajat

11.4.2002

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jo perinteeksi muodostunut
MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt kymmenennen kerran.

Kilpailuun sai osallistua vuonna 2001 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö. Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 90 kilpailuun toimitettua videota.

MUUVIn tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Kultainen MUUVI
The Crash:
Lauren Caught My Eye
Ohjaaja: Tommi Pietiläinen

Hopeinen MUUVI
Emmi:
Solitary Motions
Ohjaaja: Pasi Pauni ja Jappe Päivinen

Pronssinen MUUVI
SubUrban Tribe:
Frozen Ashes
Ohjaaja: Taku Kaskela

Erikoismaininta
Campaus:
People
Ohjaaja: Boban Vadek

Katsojaäänestyksen voittaja
The Rasmus
F-F-F-Falling
Ohjaaja: Miikka Lommi

MUUVIT MOONTV:SSÄ

MUUVI palkintojenjako nähdään MoonTV:ssä torstaina 18.4. klo 19.45

Tuomaristo

Tuomaristoon kuului elokuva- ja musiikkialan ammattilaisia sekä kriitikoita seuraavasti: Anssi Autio, Antti Lehtinen, Suvi Lindberg, Markku Mastomäki, Riitta Sourander, Juuso Syrjä, Juha Tynkkynen ja Tommi Kyyrä.

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050 /Tommi Kyyrä
tommi.kyyra@ifpi.fi.